29 de des. 2009

COED 11/XII/09

Descripció: Avui hem tornat a començar amb les recitacions dels poemes i les rondalles catalanes.
Tot seguit hem passat al debat, el tema del qual era “El canvi de les vacances escolars”. Aquest canvi consisteix en avançar una setmana el començament del curs escolar al setembre i donar una setmana de vacances al febrer, la denominada “setmana blanca”, per tal seguir les directrius europees, ja que Espanya és dels pocs països europeus que les vacances d’estiu duren tres mesos.


Reflexió: Trobo que el fet d’escurçar les vacances d’estiu és una molt bona idea, el fet que els nens i nenes estiguin tres mesos de vacances em sembla excessiu, i sota el meu punt de vista crec que és antiproductiu. Puc dir que la meva experiència com alumne així ho confirma, quan arribava de les vacances d’estiu no me’n recordava de res del curs passat, però no només jo, sinó la majoria de companys i companyes de classe. Això produïa un retard en el començament del nou curs, ja que havíem de refrescar primer el curs passat.
Per una altra banda, Espanya està a la cua d’Europa pel que fa a educació. Una de les diferències més clares amb els altres països és aquest model de vacances d’estiu. Potser seria bona idea fixar-nos en els nostres veïns per tal de començar a remuntar posicions, ja que sembla que per nosaltres mateixos no ens en sortim. Aquest nou model permetrà que els infants puguin rendir més a l’escola, i no vagin tan atrafegats a mitjans de curs. L’únic problema què podria haver-hi seria amb els pares, ja que la jornada laboral a Espanya no s’ajusta a la realitat, i no es pot conciliar amb la vida familiar. Per aquest motiu algunes associacions de pares han demanat que les escoles romanguin obertes aquesta setmana per tal d’oferir activitats als nens.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada