27 de des. 2009

SEMINARI 2/XII/09

Descripció: Avui l’Eduard ens ha apropat l’actualitat educativa, primer ha explicat que a Menorca és el lloc on falten més hores de català a l’educació primària, però que després les recuperen a la secundària. Després ens ha parlat de la reforma del calendari escolar. La reducció de les vacances escolars a l’estiu, per tal d’avançar la incorporació dels nens a les aules una setmana abans, i la supressió de la jornada intensiva al juny. Degut a això, al febrer o març es farà una setmana de vacances.
Tot seguit, la Laura ens ha mostrat la revista educativa Escola Catalana què ja ens havia presentat la Paula uns dies enrere. Uns dels diferents apartats són:Camins per reeixir, on tracta problemes educatius i socials, per tal de no classificar els alumnes per estatus socials; sense pels a la llengua, sempre tracta temes lingüístics. La revista també parla de les escoles en xarxa i els seus beneficis. Després de tot això, hem parlat de la jornada de pràctiques amb l’alumne de tercer. Per acabar, la Lluïsa ens ha repartit unes petites cartolines de colors, on hem d’escriure una frase positiva a cadascun dels companys i companyes del seminari, per tal de fer una posada en comú el dia de la festeta.


Reflexió: El tema de la reforma del calendari escolar em sembla bastant adequat, ja que em semblen una mica llargues les vacances d’estiu. El que passa és que potser s’hauria d’haver tingut més en compte als mestres en tot això, els quals són els que tenen una millor visió del tema, per el seu contacte diari amb els nens. El que passa és que en aquest país sempre ha passat el mateix, es fan les reformes sense pensar en els inconvenients. Però també és veritat que no és fàcil posar-se d’acord en qualsevol tema, ja que ningú vol cedir amb les seves pretensions, i d’aquesta manera tampoc anem enlloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada