30 de des. 2009

Sessió 11. Pràctica 2.


LES WEBQUEST


Qué és una webquest?
“Una webquest és una activitat didàctica basada en el desenvolupament de les competències bàsiques, en què es proposa a l’alumne de dur a terme una recerca guiada sobre un tema específic utilitzant principalment recursos d’Internet, i de transformar posteriorment la informació en un treball personal a través d’un procès d’anàlisi, síntesi i avaluació.”
Fonts: TERMCAT

Descripció
La webquest que he escollit és diu: “Textures en l’art” i ha estat creada per Mariana Rovira, una mestra d’Educació Primària que va participar en un curs telemàtic ofert pel Departament d’Educació sobre la creació de webquests.
“Textures en l’art” està orientada a treballar la plàstica amb alumnes de cicle mitjà . La mestra mitjançant diferents activitats proposades, pretén fer una pinzellada general del què és la textura i mostrar diferents tècniques i materials amb les quals es duu a terme. Una altra de les idees de la creació d’aquesta webquest és que els alumnes estableixin un primer contacte amb la vida i obra d’ artistes com Antoni Tàpies, Gustav Klimt, Van Gogh i Andy Goldsworty mitjançant l’ús de l’ordinador. A més han de descobrir la diferència entre textura tàctil i textura visual i els diferents tipus de text
textura com la natural i artificial. Per últim, els alumnes creen una presentació Ppt. amb tot el que han après i la presenten als companys. La finalitat de treballar amb grups és que d’aquesta manera interactuen, comparteixen nous coneixements i experiències.

Valoració
M’ha semblat interessant el fet de poder treballar la plàstica amb alumnes de Primària mitjançant l’ús de les noves tecnologies i a més, de manera col•laborativa. És una manera alternativa de treballar els continguts artístics de manera globalitzada i significativa on, a més, desenvolupen diverses competències presents al currículum d’Educació Primària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada