29 de des. 2009

SEMINARI 4/XII/09

Descripció: Avui al seminari hem començat amb la presentació per part de l’ Irene de la revista educativa “Perspectiva escolar”. És la mateixa que va fer el Cristian, per això no en faré més referències pel que fa a l’estructura de la revista. L’ Irene va proposar parlar sobre l’escola a l’hospital, però no es va produir cap debat ja que tots estàvem bastant d’acord en que s’ha de tenir fusta per treballar-hi, i què era una bona mesura per als nens i nenes ingressats per tal de poder seguir amb les classes al mateix temps que s’entretenen i no estan avorrits al llit.
Tot seguit la Sara ens ha parlat d’una altra revista educativa: “Infancia i aprendizaje”. Aquesta està escrita en castellà i anglès (resums dels articles). És molt científica i això dificulta la seva lectura. La Sara ha exposat dos temes per parlar, el primer és sobre els nens que no accepten a classe i els hi fan probes de conducta, i el segon tracta sobre el canvi que es viu a les cases pel fet que abans les dones es feien càrrec dels fills i ara no tant.
Per acabar hem fet una posada en comú de la jornada de pràctiques amb l’alumne de tercer. El Cristian i jo vam anar amb el Dani Badia, el qual ens va fer de guia pel col•legi Infant Jesús. Ens va agradar d’allò més i ens va servir per motivar-nos més i tenir ganes de tenir ja el títol.

Reflexió: Sobre el tema de les mares que abans s’ocupaven més dels fills, em sembla que és una cosa lògica, ja que avui dia les dones estan integrades al mercat laboral i els horaris que hi ha no permeten una bona conciliació amb la vida familiar. Això produeix que alguns nens creixin sense cap adult al seu costat llevat dels mestres, i que els pares no facin la seva funció primordial què és la d’educar en valors als seus fills. Evidentment no es pot generalitzar, però tampoc no podem ignorar la realitat existent. Podem parlar de la generació de “nens de la clau”, els quals arriben a casa després de l’escola i es troben sols amb l’únic model què coneixen, la televisió. El problema no té una fàcil solució, ja que intervenen molts factors de pes. És una qüestió què hauria d’abordar el govern ja que afecta a tota la societat, estem a Europa, però encara no ho sembla en alguns aspectes tan fonamentals com és la conciliació de vida laboral i familiar. Solucionar aquest problema ajudaria a resoldre’n d’altres com el dels “nens de la clau”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada