27 de des. 2009

SEMINARI 2/X/09

Descripció: Avui al seminari m’ha tocat exposar sobre un objecte que tingués a casa que fos important per a mi, he escollit la pel•lícula “Hotel Rwanda” ja que el cinema és molt important a la meva vida. L’anàlisi que he fet del cinema en general i sobretot d’aquesta pel•lícula ha generat un debat sobre com pot ser de dura la vida en un indret com Rwanda i la sort que tenim de viure al primer món. Després hem llegit un article “l’escola a l’hospital”, on se’ns explica el funcionament d’aquest servei, i com els professionals que s’hi dediquen han de separar les seves emocions de la feina, ja que es molt dur conviure amb la malaltia i la mort.

Reflexió: El fet de debatre sobre la pel•lícula i l’article, m’ha servit per enfortir les meves idees sobre la sort de viure en un país magnífic com Catalunya. Saber que tenim les necessitats bàsiques cobertes,i que fins i tot a l’hospital els nens i nenes reben classes, es per estar del tot satisfets. Tot i així, crec que moltes vegades no som conscients d’aquesta sort que tenim, seria bo tenir-ho present, ja no per nosaltres, sinó pels que no en poden gaudir.

Aprofundiment: Ja que he vist l’interès que ha produït la meva explicació sobre la pel•lícula “Hotel Rwanda”, escriuré una petita llista de films que poden interessar-vos per la seva temàtica i qualitat cinematogràfica:
Desaparecido; de Constantin Costa-Gavras, amb Jack Lemmon
Doce hombres sin piedad; de Sidney Lumet, amb Henry Fonda
American history x; de Tony Kaye, amb Edward Norton
Tierra i libertad; de Ken Loach, amb Ian Hart
Apocalypse now; de Francis Ford Coppola, amb Martin Sheen i Marlon Brando
Uno, dos, tres; de Billy Wilder, amb James Cagney
El manantial; de King Vidor, amb Gary Cooper

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada