27 de des. 2009

SEMINARI 13/XI/09

Descripció: Avui al seminari hem començat fent una posada en comú del llibre “Caçadors d’estels” de Khaled Hosseini. Després hem fet un redacció sobre el llibre a partir de cinc apartats què ens ha dit la Lluïsa. La meva és la següent: descripció d’un personatge secundari.
El Rahim Khan és el millor amic del Baba, el pare de l’Amir. Ell és un personatge clau en el transcurs del llibre com descriuré tot seguit.
Per començar, ell dóna molt de suport moral a l’Amir quan és un nen, està al seu costat, l’escolta. Això fa que el nen agafi confiança en si mateix quan el seu pare és més distant. L’anima a seguir escrivint tot donant-li consell i regalant-li un quadern què el nen guarda com si fos un tresor. L’Amir el té molt pressent, inclús en algun moment desitja que sigui el seu pare.
Tot això fa que esdevingui un personatge clau, ja que és el responsable que l’Amir pugui guarir tots els seus pecats de joventut. Fer que s’hagi d’ocupar del fill del Hassan és l’acció sanadora. L’Amir al final es consciència d’això i passa per tot tipus de situacions expiatòries fins alliberar-se dels seus records més foscos.
Tot seguit, l’Eva ens ha explicat la revista educativa OGE (Organización y gestión educativa). L’article que ha escollit per comentar al seminari ha sigut: el disseny i desenvolupament del currículum escolar. Hem parlat de la possibilitat de que alguns centres educatius potser no tenen uns currículums adequats per assolir unes competències.
Per acabar, la Sara ha resumit l’actualitat educativa de la setmana passada, la notícia què ha triat per exposar-nos ha sigut la de la creació d’un nou màster en educació secundària.


Reflexió: La lectura del llibre m’ha produït un gran plaer com feia temps què no gaudia. Sense dubte, és un llibre què recomanaré a tothom. Et transporta a l’Afganistan abans de l’ocupació soviètica fins al temps actual, donant una visió del país què desconeixia per complet. Ajuda a entendre l’actual situació què viu aquest país i ens dóna l’oportunitat de conèixer-lo més profundament. Aquest llibre té un bon rerefons, ens ve a dir que a tot arreu existeix el mateix tipus de persones, bones i dolentes, sense que tingui importància el seu origen.

Aprofundiment: Voldria recomanar-vos una pel•lícula què està basada en fets reals, la qual parla del problema existent actualment a l’Afganistan. És diu “La guerra de Charlie Wilson”, està dirigida pel Mike Nichols i la interpreten el Tom Hanks, la Julia Roberts i el gran Philip Seymour Hoffman. És una d’aquelles pel•lícules què no deixa indiferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada